C.V. DKW Vasse Nieuws

Terugblik carnaval 2020, “carnaval is “mijn” feestje”

Beste carnavalsvierders,

Carnaval begon voor ons al vroeg dit jaar, in augustus hadden we de eerste brainstorm sessie over het thema “mijnwerk” en zat de technische commissie samen met het creatieve meesterbrein om de plannen voor dit jaar te smeden.. 1 ding was zeker er was dit jaar veel werk aan de winkel. Na een aantal sessies kwam er een definitief ontwerp op tafel en konden we beginnen met de wagenbouw. Met dit jaar het thema: “carnaval is “mijn” feestje!”

De techniekploeg begon eind september met het eerste constructie laswerk, dit jaar extra op tijd om er voor te zorgen dat ze de rest goed voorbleven zodat de wagenbouwploeg later in het proces hier gemak van zouden hebben. De grote wagen die wij normaal alleen verlichten was dit jaar toe aan een “kleine” make-over, de grote wagen hebben wij daarom helemaal over geschilderd. Dit leverde extra werk op maar gelukkig konden onze verlichting jongens ook goed met een kwast overweg.

Het werk vorderde gestaag en steeds meer bouwers vonden de weg naar de loods weer terug in de maanden november en oktober. De verlichtingsploeg had de wagen in de basis kleuren zitten en de bouwploeg was bezig met vormen. Ook onze tempex koning was weer druk bezig met het creëren van mijnwerkers Harry, Karel en Jean pierre. De wagen begon vorm te krijgen en het eerste plakwerk ontstond.

In december barste het Bouwgeweld los! De loods was elke dag vol bezet met tientallen enthousiaste wagenbouwers. Gazen, plakken, lassen, verlichten en vormen. Alles kwam samen in een gestroomlijnd proces onder deskundige leiding van onze Toon, de wagenbouwer met meer dan “30” jaar ervaring. Ook de verlichtingsploeg maakte grote stappen in de goede richting, de opzetstukken zaten in de lichtslangen en het LED. Ondertussen werd de grote wagen ook onder handen genomen en werden hier de eerste sterverlichtingskappen ingeboord.

In de loods was het hard werken maar rond 10 uur begonnen de meeste wagenbouwers toch wel trek te krijgen in een flesje bier, dus dan ging de deur van de loods op slot en werd er koers gezet richting café “koopman”. Vele avonden is er tot in de late uurtjes gelachen en wat gedronken.. Dit jaar hebben we ook voor het eerst in de geschiedenis van C.V. DKW een opendag georganiseerd dit was een grandioos succes met veel belangstelling en gezelligheid! Volgend jaar doen wij dit zeker weer.

Ook was er dit jaar besloten om onze traditionele gele blouses te vervangen voor een verenigings jasje. Hiervoor was een commissie opgericht die vele avonden zijn samen gekomen om over verschillende designs en kleuren te discussiëren. Tot onze grote vreugde zijn ze tot een design gekomen waar de vereniging unaniem achter stond. Het was alleen nog bestellen uit China.. dit kon niet misgaan voor de carnaval toch?

In januari en februari was het bij ons naast de normale baan of school non-stop carnaval. De wagen vordert gestaag en de dames van de pakken waren ook al weken lang bezig met het voorbereiden en het maken van de dwergen pakken. Ze staken al hun tijd en liefde in het fabriceren maar ook in het bedenken van de juiste verlichting voor de verlichte optocht. Dit is namelijk de laatste jaren erg belangrijk geworden tijdens de optocht, het gaat niet alleen om de wagen maar het is het totaal plaatje waar het om draait! Daarin proberen wij ons altijd te onderscheiden.

Ding dong! de laatste bouwweek ging in! Dit was een week vol hectiek en gezelligheid. De wagen werd gelakt en de zaterdag voor de optocht van Albergen is er volledig testgedraait met opgebouwde wagens. Zelfs de loopgroep act werd getest en gefinetuned. Wij waren er klaar voor om zondag in Albergen te gaan vlammen!

Tot dat we het bericht kregen wat ons helaas niet verbaasde, optocht Albergen afgelast.. het weer laat het helaas niet toe om de optocht door te laten gaan. Het waaide gewoonweg te hard om de veiligheid van de optocht te kunnen waarborgen. Ten alle tijden gaat veiligheid voor! Een enorme domper voor onze bouwploeg maar een begrepen en gesteunde keuze. Deze “vrije” zondag waren we gestart met het verlichten van onze zelfbouw wagen, het begin van de lampen stamp marathon.

Een week voor de verlichte optocht stond in het teken staat van het verlichten, petje af voor onze jongens van de verlichtingsploeg! Elke dag begonnen ze om 7:00 met koffie en midden in de nacht om 0:30 verlieten de laatste jongens elke dag de loods.. Je moet er wat voor over hebben hè.. maar de tijd vloog voorbij door de sfeer van gezelligheid en saamhorigheid wat overheerste, samen ontbijten, lunchen en na de tijd samen een biertje drinken. Dit alles voor het felbegeerde “lampje” uit Tubbergen.

Donderdag werd het laatste lampje aangesloten, rond 21:30 werd er een biertje gedronken en alvast gespeculeerd over de dag erna. Wat zou de concurrentie dit jaar op straat brengen? Dit jaar waren wij de titelverdediger en mochten daarom als eerste grote wagen starten in de optocht, er heerste een gezellige en gezonde spanning. Nu maar hopen dat de weergoden ons deze keer niet in de steek zouden laten.

Maar hoe stond het eigenlijk met de nieuwe verenigingsjasjes? Het werd een race tegen de klok, want de huidige situatie belemmerd de in- en uitvoer van goederen in China daarom kon onze leverancier lastig aan materiaal en vervoer komen. Yes! 2 dagen voor de verlichte optocht kregen we het bericht dat ze verstuurd zijn vanuit Shanghai. De dag voor de verlichte optocht kwamen ze aan op Schiphol en konden ze met de verlichte optocht hun debuut maken!

De dag was aangebroken, vandaag stond de verlichte optocht op de planning. Om 9:00 zijn we begonnen met een kop koffie en reden we onze wagens richting Tubbergen. In de middag waren we klaar met de tests en reden we rond 15:30 naar het opstelterrein. Hier aangekomen konden we alvast een glimp van de concurrentie opvangen en die was sterk.. nu even tijd om snel wat te eten en de mobiele sminkbrigade was ook gearriveerd. We waren er klaar voor! 18:30, de spanning begon toe te nemen, de loopgroep druppelde binnen en het begon te schemeren. 19:00, de optocht begon! Gas erop! De muziek vol aan, de loopgroep enthousiast, mensen die juichen en klappen! Wat een spektakel! Ondanks een paar kleine technische probleempjes een prachtig geweldige optocht gehad! Dit maakte alle uren werk toch weer goed! Toen snel de wagen in de stalling, de nieuwe verenigingsjasjes aan en op naar een koud glaasje bier en natuurlijk niet onbelangrijk de prijsuitslag..

De prijsuitreiking vond niet plaats zoals gewoonlijk in de grote tent maar dit keer in een nieuwe kleinere tent, die hiervoor speciaal was ingericht. 23:00 uur de prijsuitreiking begon, de spanning was te snijden, eerst de grote loopgroepen! Dkw 11e dit was een kleine tegenvaller, maar het kon nog alle kanten opgaan met de grote wagens. Tussendoor waren de kleine wagen aan de beurt hierbij hebben onze noabers C.V. Hezingen Hooidijk de eerste prijs bemachtigd, een top prestatie! Toen was het moment van de waarheid daar, uitslag de grote wagens! De spanning was te snijden tot we hoorden kroegtijgers 3e plek! Het was feest! Het ging nog tussen ons en de andere vereniging uit de buurtschap Vasse, C.V. Mander. Er overheerste al een gevoel van trots waar een klein dorpje groot in kan zijn. Maar mochten wij dit jaar het lampje houden? Helaas C.V. Mander was dit jaar te sterk en nam het stokje van ons over! Proficiat! Wij moesten het doen met een 2e plek waar wij natuurlijk omeunig trots op waren! Toen was het tijd voor een feestje samen met onze noabers.

Zaterdag ochtend moesten we weer vroeg uit bed om de verlichting er af te halen voor de optochten die ons nog te wachten stonden. Wel hadden een aantal het iets te laat gemaakt die nacht dus waren zij niks te vlug, maar dat mocht de pret niet drukken want vele handen maakt licht werk! Eenmaal in vasse aangekomen kwam het bericht waar wij al bang voor waren. Wel samenspraak met de optochtcommissie is besloten de optocht af te lassen wegens de weersomstandigheden. Jammer! Wel hebben we die dag meegedaan met de muziekwagen en de loopgroep, het feest werd er niet minder om!

We hoopten dat het zondag in Geesteren wel door zou gaan, maar wij waren er al bang voor dat het weer het wederom niet toe zou laten. Zondagochtend kregen we helaas het bericht dat ook de grote optocht in geesteren was afgelast. Een enorme domper voor de wagenbouwers want het hele jaar bouw je aan een wagen en die wil je dan graag op straat zien in de optocht, als dit dan niet door gaat is dat enorm jammer!

Hierdoor was het voor ons als C.V. DKW en alle andere wagenbouwverenigingen in heel Nederland dan ook een “bijzondere” carnaval. Gelukkig is de optocht in Tubbergen doorgegaan en houden wij daar mooie herinneringen aan over! Wel kunnen we met overtuiging zeggen dat het een geslaagd carnavalsjaar was, want carnaval is voor ons meer dan dat ene weekend. Het is voor ons maanden lang samen zijn en werken aan een praalwagen waarbij gezelligheid en saamhorigheid het belangrijkste is!

Alaaf! en tot volgend jaar!

Carnavaleske Groet,

C.V. DKW Vasse

Carnaval 2020,

Beste Carnavalvierders,

Na een tijdje niks van ons gehoord te hebben even een update! Carnaval is voor ons als C.V. DKW al een paar maandjes intensief bezig, eigenlijk stopt het carnavals gebeuren voor ons eigenlijk nooit.

Het hele jaar door zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen dit jaar is dat seizoen 2020… wat het ons gaat brengen is nog een grote verrassing we weten wel 1 ding! Dat we er al gigantisch zin aan hebben!

De laatste 2 maanden zijn we al druk bezig met vooral technische aspecten van de wagen, hierbij denkende aan: het zware constructie laswerk, technische draaionderdelen, de basis voor de poppen maken en stiekem al een beetje verlichten.

Nu de kerstvakantie voor de deur staat begint het in de loods ook lekker druk te worden. Niet alleen s’avonds maar ook overdag wordt er volop gewerkt aan de wagen. Je ziet het ontwerp in een korte tijd realiteit worden.

Wil je dit proces ook van dichtbij meemaken volg ons dan op instagram, hier vind je dagelijkse updates van de vorderingen. Psst.. natuurlijk mag je ook een keer langskomen in de bouwloods als je zin hebt!

Terugblik op carnaval 2019, ‘DKW geet as de Braandweer’.

Carnaval 2019

DKW geet as de Braandweer!

Wat een jaar hebben we achter de rug, GEWELDIG!!

Na een 1e prijs in Albergen zijn we op maandag vol gas door gegaan met het verlichten van onze wagens en alles wat daar bij hoort.

Kilometers lichtslang, honderden meters ledstrip, duizendennieten om alles vast te zetten, ontelbaar veel batterijen, tientallen sleepcontacten,noodstops, rode lampen en wat al niet meer is er in 4 dagen tijd aangebracht om vrijdag aan de start te kunnen verschijnen van de verlichte optocht. De start van de optocht was om 19:00, wij hadden het laatste startnummer en vertrokken om 20:30 om vervolgens als “lestbest” onze wagens aan het publiek te showen. Monden vielen open van verbazing, mobieltjes werden tevoorschijn getoverd om toch vooral zo veel mogelijk vast te leggen van onze brandweer show compleet met rookkanonnen, vuurwerk en co2blussers.  Prachtig om te zien hoe hetpubliek stond te genieten.

Na de optocht de wagens weer afgebouwd en met zijn allen richting Raadhuisplein voor de prijsuitreiking, allereerst de grote loopgroepen, vele namen werden al genoemd maar de onze nog steeds niet. Aanbeland bij de top 3, nog geen DKW, het begint te kriebelen, zijn we dan zo hoog geëindigd, jawel een 1e plek bij de grote loopgroepen voor onze brandweermensen, super!!  vervolgens  de uitslag grote wagens, 8 grote wagens, 8e plek gaat naar, etc etc, tot aan de top 3, Mander 3! Groot applaus voor onze naaste collega’s! De spanning is om te snijden, dus Kroegtijgers of DKW, dan het verlossende woord, Kroegtijgers 2, een groot gejuich van de gele blouses, het is gelukt, we hebben hem weer in ons bezit de felbegeerde wisselbokaal! Dan wordt DKW genoemd, winnaar van de grote wagens met een verschil van maar liefst 64 punten!! zoveel, Wow dat hadden we niet verwacht.

Zaterdagochtend voor dag en dauw weer uit ons nest,  07:30 aanwezig in Tubbergen met zo’n 40 mansterk om alle verlichting weer van de wagens te halen en de boel weer richting Vasse te transporteren voor de zaterdagoptocht in ons eigen dorp. Voortvarend met z’n allen aan de slag en rond 10:00 met z’n allen de klus geklaard, 3 aanhangers vol verlichting en alles op transport richting Vasse zodat de wagens weer kunnen worden opgebouwd. Dit gaat voorspoedig en rond 12:00 staat alles weer gereed voor de start. Gauw even de inwendige mens wat aandacht geven,  langs de schmink, pakken aan en door!!

De weergoden zijn ons tijdens de optocht goed gezind, niets geen regen maar een heerlijk zonnetje, gewoon genieten. Ook dit jaar in Vasse weer meer mensen in de optocht dan langs de kanten om het vele moois te aanschouwen maar dat mag de pret niet drukken. De afbraak gaat voorspoedig zodat we al vrij vlot de boel kunnen transporteren naar Geesteren voor de optocht op zondag.

Rond 18:00 de prijsuitreiking grote wagens, het lag heel dicht bij elkaar, 1 punt verschil, huuh, zo weinig maar, dat wordt nog spannend dus, op de 2e plek is geëindigd, DKW met Brandweer. C.V. Mander van harte gefeliciteerd met de behaalde 1e plek.

Zondag weer op tijd in de schmink en richting Geesteren voorde papsleef’n dag. De opbouw ging voorspoedig en we stonden mooi op tijd klaarom ons in te voegen in de startopstelling. We zitten vrij voorin de optocht dus hoeven niet heel lang te wachten. Hadden we  in de ochtend nog last van wat regen, bij aanvang van de optocht was het gelukkig droog en kwam het publiek in grote getale toch de optocht aanschouwen.

Ook in Geesteren was de sfeer weer ouderwets, de act kon ook hier op veel bewondering rekenen, brandweerman John voorop de wagen deed z’n uiterste best om zoveel mogelijk te blussen en ook een aantal wagenbegeleiders namen hun taak serieus door het nodige te blussen en menig raam even te moeten wassen langs de optocht. Ook dit jaar was er weer menige frituurpan te ruikenen konden we de inwendige mens blij maken met allerlei heerlijke snacks, voor elk wat wils.

Na de optocht de boel op transport richting bouwloods in Vasse  en richting Geesteren voor de prijsuitreiking. Wat zou de jury er van vinden? aanbeland bij de grote wagens, 6 prijzen, dan de top 3, kroegtijgers 3, dan gaat het tussen Mander en DKW, Mander 2, Yessss DKW op 1, prachtig daar zijn we blij mee en dat hebben we gevierd tot in de kleine uurtjes.

6210 Brand Meester, terug naar de kazerne over en uit!

Tot volgend jaar!

Prio 1 melding in Albergen! C.V. DKW Vasse rukt met de gehele Kazerne uit!

Na een aantal maanden bouwen was het dan zover, zondag 24 februari tijdens de optocht in Albergen mochten we onze creatie van dit jaar showen aan het grote publiek.

Voor dag en dauw de wekker zetten want dit jaar hanteren ze in Albergen voor het eerst een startopstelling, laten wij nu redelijk vooraan staan en ook nog eens het nodige opbouw werk hebben met onze wagens.

Om 07:00 al fanatiek aan het opbouwen waarna we zo rond 09:15 werden gebeld vanuit de organisatie, we komen er aan om deze brand te blussen.

Met de brandweerwagens richting de startopstelling gereden en de wagens heerlijk in het zonnetje gestald, de laatste zaken aangekoppeld waarna het geheel alvast kon worden geshowd aan de juryleden en collega wagenbouwers.

Om 12:00 start van de optocht, wij voegen ons rond 12:45 in en vanaf dan is het 1 groot feest en is het spektakel compleet.

Sirenes, brand alarm, John de brandweerman voorop de wagen fanatiek aan het blussen, de loopgroep dol enthousiast door alle extra vitamine D door het geweldige weer. Onze act die geweldig in de smaakt valt bij het publiek dat rijen dik staat om onze creaties te bewonderen. Nog nooit zagen we zoveel bezoekers tijdens een optocht!

Iedereen goed gemutst, niks geen klappertanden van de kou, iedereen door het dolle heen wat een feest tijdens de optocht. Publiek bedankt! door jullie was het een feestje om te mogen deelnemen aan deze optocht.

Aan het eind van de optocht de wagens richting Cafe Restaurant de Molen gekoerst om daar de wagens weer af te bouwen en te transporteren richting de bouwloods.

Gauw alles binnen zetten en weer richting Albergen voor de prijsuitreiking in de noabertent, categorie Grote Wagens, 6 prijzen en zo richting 1; onze naam is nog niet genoemd tot dat nummer 2 bekend wordt gemaakt… Tromgeroffel tweede plaats Oranjewijk! De gehele delegatie met gele blousjes door hun dolle heen, Wat een extase! We did it! Het winnen van de grote optocht in Albergen stond nog niet op ons lijstje!

Natuurlijk moet dat gevierd worden naderhand bij Cafe Restaurant Bolscher waar we door Prins en Sik van de Spekscheeters nog worden toegesproken en de Spekhesten zorgen voor een donders gezellig feestje.

Op naar de volgende optochten, Tubbergen, Vasse en Geesteren #Brandjesblussen #alsdebrandweer

Laatste bouwweek

De laatste wagenbouw week zit er bijna op, nog een paar dagen knallen en dan vlammen in Albergen! Wij hebben er zin in!

Ben je ook benieuwd naar ons wagenbouw proces en de progressie van de afgelopen weken check: Wagenbouw 2019

Tot in Albergen!

Terugblik carnaval 2018! ‘Spoekie Halloween viert gruwlijk goed carnaval’

C.V. DKW Vasse kijkt terug op een fantastisch carnavalsseizoen 2018. Naast de uitbreiding van de bouwloods hebben we ook weer leuk mee gedaan om de prijzen bij de grote wagens. Hierbij ontbrak het feestje na afloop van de optocht nooit!

Prijzen

  1.   3e Prijs – Optocht Albergen
  2.   4e Prijs – Verlichte optocht Tubbergen
  3.   1e Prijs – Optocht Vasse
  4.   3e Prijs – Optocht Geesteren