Carnaval 2019

DKW geet as de Braandweer!

Wat een jaar hebben we achter de rug, GEWELDIG!!

Na een 1e prijs in Albergen zijn we op maandag vol gas door gegaan met het verlichten van onze wagens en alles wat daar bij hoort.

Kilometers lichtslang, honderden meters ledstrip, duizendennieten om alles vast te zetten, ontelbaar veel batterijen, tientallen sleepcontacten,noodstops, rode lampen en wat al niet meer is er in 4 dagen tijd aangebracht om vrijdag aan de start te kunnen verschijnen van de verlichte optocht. De start van de optocht was om 19:00, wij hadden het laatste startnummer en vertrokken om 20:30 om vervolgens als “lestbest” onze wagens aan het publiek te showen. Monden vielen open van verbazing, mobieltjes werden tevoorschijn getoverd om toch vooral zo veel mogelijk vast te leggen van onze brandweer show compleet met rookkanonnen, vuurwerk en co2blussers.  Prachtig om te zien hoe hetpubliek stond te genieten.

Na de optocht de wagens weer afgebouwd en met zijn allen richting Raadhuisplein voor de prijsuitreiking, allereerst de grote loopgroepen, vele namen werden al genoemd maar de onze nog steeds niet. Aanbeland bij de top 3, nog geen DKW, het begint te kriebelen, zijn we dan zo hoog geëindigd, jawel een 1e plek bij de grote loopgroepen voor onze brandweermensen, super!!  vervolgens  de uitslag grote wagens, 8 grote wagens, 8e plek gaat naar, etc etc, tot aan de top 3, Mander 3! Groot applaus voor onze naaste collega’s! De spanning is om te snijden, dus Kroegtijgers of DKW, dan het verlossende woord, Kroegtijgers 2, een groot gejuich van de gele blouses, het is gelukt, we hebben hem weer in ons bezit de felbegeerde wisselbokaal! Dan wordt DKW genoemd, winnaar van de grote wagens met een verschil van maar liefst 64 punten!! zoveel, Wow dat hadden we niet verwacht.

Zaterdagochtend voor dag en dauw weer uit ons nest,  07:30 aanwezig in Tubbergen met zo’n 40 mansterk om alle verlichting weer van de wagens te halen en de boel weer richting Vasse te transporteren voor de zaterdagoptocht in ons eigen dorp. Voortvarend met z’n allen aan de slag en rond 10:00 met z’n allen de klus geklaard, 3 aanhangers vol verlichting en alles op transport richting Vasse zodat de wagens weer kunnen worden opgebouwd. Dit gaat voorspoedig en rond 12:00 staat alles weer gereed voor de start. Gauw even de inwendige mens wat aandacht geven,  langs de schmink, pakken aan en door!!

De weergoden zijn ons tijdens de optocht goed gezind, niets geen regen maar een heerlijk zonnetje, gewoon genieten. Ook dit jaar in Vasse weer meer mensen in de optocht dan langs de kanten om het vele moois te aanschouwen maar dat mag de pret niet drukken. De afbraak gaat voorspoedig zodat we al vrij vlot de boel kunnen transporteren naar Geesteren voor de optocht op zondag.

Rond 18:00 de prijsuitreiking grote wagens, het lag heel dicht bij elkaar, 1 punt verschil, huuh, zo weinig maar, dat wordt nog spannend dus, op de 2e plek is geëindigd, DKW met Brandweer. C.V. Mander van harte gefeliciteerd met de behaalde 1e plek.

Zondag weer op tijd in de schmink en richting Geesteren voorde papsleef’n dag. De opbouw ging voorspoedig en we stonden mooi op tijd klaarom ons in te voegen in de startopstelling. We zitten vrij voorin de optocht dus hoeven niet heel lang te wachten. Hadden we  in de ochtend nog last van wat regen, bij aanvang van de optocht was het gelukkig droog en kwam het publiek in grote getale toch de optocht aanschouwen.

Ook in Geesteren was de sfeer weer ouderwets, de act kon ook hier op veel bewondering rekenen, brandweerman John voorop de wagen deed z’n uiterste best om zoveel mogelijk te blussen en ook een aantal wagenbegeleiders namen hun taak serieus door het nodige te blussen en menig raam even te moeten wassen langs de optocht. Ook dit jaar was er weer menige frituurpan te ruikenen konden we de inwendige mens blij maken met allerlei heerlijke snacks, voor elk wat wils.

Na de optocht de boel op transport richting bouwloods in Vasse  en richting Geesteren voor de prijsuitreiking. Wat zou de jury er van vinden? aanbeland bij de grote wagens, 6 prijzen, dan de top 3, kroegtijgers 3, dan gaat het tussen Mander en DKW, Mander 2, Yessss DKW op 1, prachtig daar zijn we blij mee en dat hebben we gevierd tot in de kleine uurtjes.

6210 Brand Meester, terug naar de kazerne over en uit!

Tot volgend jaar!