Na een aantal maanden bouwen was het dan zover, zondag 24 februari tijdens de optocht in Albergen mochten we onze creatie van dit jaar showen aan het grote publiek.

Voor dag en dauw de wekker zetten want dit jaar hanteren ze in Albergen voor het eerst een startopstelling, laten wij nu redelijk vooraan staan en ook nog eens het nodige opbouw werk hebben met onze wagens.

Om 07:00 al fanatiek aan het opbouwen waarna we zo rond 09:15 werden gebeld vanuit de organisatie, we komen er aan om deze brand te blussen.

Met de brandweerwagens richting de startopstelling gereden en de wagens heerlijk in het zonnetje gestald, de laatste zaken aangekoppeld waarna het geheel alvast kon worden geshowd aan de juryleden en collega wagenbouwers.

Om 12:00 start van de optocht, wij voegen ons rond 12:45 in en vanaf dan is het 1 groot feest en is het spektakel compleet.

Sirenes, brand alarm, John de brandweerman voorop de wagen fanatiek aan het blussen, de loopgroep dol enthousiast door alle extra vitamine D door het geweldige weer. Onze act die geweldig in de smaakt valt bij het publiek dat rijen dik staat om onze creaties te bewonderen. Nog nooit zagen we zoveel bezoekers tijdens een optocht!

Iedereen goed gemutst, niks geen klappertanden van de kou, iedereen door het dolle heen wat een feest tijdens de optocht. Publiek bedankt! door jullie was het een feestje om te mogen deelnemen aan deze optocht.

Aan het eind van de optocht de wagens richting Cafe Restaurant de Molen gekoerst om daar de wagens weer af te bouwen en te transporteren richting de bouwloods.

Gauw alles binnen zetten en weer richting Albergen voor de prijsuitreiking in de noabertent, categorie Grote Wagens, 6 prijzen en zo richting 1; onze naam is nog niet genoemd tot dat nummer 2 bekend wordt gemaakt… Tromgeroffel tweede plaats Oranjewijk! De gehele delegatie met gele blousjes door hun dolle heen, Wat een extase! We did it! Het winnen van de grote optocht in Albergen stond nog niet op ons lijstje!

Natuurlijk moet dat gevierd worden naderhand bij Cafe Restaurant Bolscher waar we door Prins en Sik van de Spekscheeters nog worden toegesproken en de Spekhesten zorgen voor een donders gezellig feestje.

Op naar de volgende optochten, Tubbergen, Vasse en Geesteren #Brandjesblussen #alsdebrandweer